Archief

In het OchtendMagazine: Team Westland van start en Haagse burgemeester in Midden-Delfland

In het OchtendMagazine belden we met Rob Veenman over het reilen en zeilen vandaag op de Tourmalet, waar Team Westland vanochtend van start is gegaan. Ook hing Koos Karssen, oud-burgemeester van Maassluis en de huidige voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging, aan de lijn over het werkbezoek van burgemeester Krikke (Den Haag).

Team Westland van start

Honderden renners en wandelaars van Team Westland zijn vanochtend van start gegaan om de Tourmalet in Frankrijk één of meerdere keren te beklimmen. Dit alles in de strijd tegen de ziekte kanker. Volgens verslaggever Rob Veenman is het afdalen alleen een probleempje. De weg ligt vol met grindkorrels en dat brengt gevaar met zich mee. Vandaar dat de renners die nog één of meerdere rondes willen maken met een busje naar beneden worden gebracht.



Haagse burgemeester in Midden-Delfland

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag is vandaag op werkbezoek in Midden-Delfland. Volgens Koos Karssen, voorzitter van de Midden-Delfland vereniging, is Midden-Delfland de voortuin van de omliggende steden. Er staan vandaag meerdere activiteiten op het programma om de Haagse burgemeester de natuur en cultuur van het gebied te laten proeven.



Liers straatvoetbaltoernooi begint vanavond

Voor de 33e keer wordt in De Lier het Van der Mark Straatvoetbaltoernooi gehouden. Vanavond starten de recreanten. De grote finale is op zaterdag 30 juni. Organisator Johan Voskamp is blij met het aantal deelnemende teams, maar mogelijk dat een aantal prominenten niet aanwezig kan zijn vanwege andere verplichtingen.



Waar blijven de openbare toiletten in Naaldwijk?

De openbare toiletten die nog voor de zomer in Naaldwijk zouden worden gebouwd in combinatie met een fietsenstalling, staan er nog niet. Omdat de externe projectleider is opgestapt, is het proces vertraagd. Maxim van Ooijen (D66 Westland) wil weten hoe dit kan en stelt vragen.



Veel films in De Naald


De zomer komt eraan. Dat betekent minder voorstellingen in WestlandTheater De Naald en meer films. Kate van Elswijk besprak het programma.



Duurzaam boeren? In Midden-Delfland gebeurt het

Een ruime meerderheid van de boeren in Nederland wil duurzamer werken. Zij willen af van bestrijdingsmiddelen en meer in harmonie met de natuur werken. Maar onzekerheid over de regelgeving houdt ze vaak nog tegen. In Midden-Delfland wordt al wel door veel bedrijven op een duurzame manier geboerd. Er zijn 35 kringloopboeren, bedrijven die zoveel mogelijk hun eigen veevoer produceren en andere kringlooptoepassingen gebruiken.



Heijenaar mag niet uit huis geplaatst worden

De gemeente Westland mag Elso Reedijk uit Ter Heijde niet uit huis plaatsen. Daarmee deelt de rechter voor de tweede keer een gevoelige tik uit aan de gemeente Westland, die de man na alle onrust het liefst weg wil hebben. Burgemeester Van Ardenne noemt de uitspraak van de rechter 'onbegrijpelijk'.



Expositie 'Bloem' in Kunsthuis18

Van donderdag 31 mei tot en met zaterdag 30 juni is de expositie Bloem te zien in Kunsthuis18 in Naaldwijk. Tien beeldend kunstenaars werken mee aan deze expositie; twee jonge talenten en acht gevestigde kunstenaars. De expositie laat bloemen zien, elke keer in een andere hoedanigheid.



Poll

Er komt tijdens de komende jaarwisseling geen vreugdevuur in Westland. Het past niet in het jaarwisselingsbeleid van de gemeente Westland. Eens met deze beslissing?