Archief

In het OchtendMagazine: Westland on Stage en jongeren lopen weg uit bijeenkomst

In het OchtendMagazine vanmorgen aandacht voor een bijeenkomst in Midden-Delfland, waar jongeren wegliepen. Ook waren we bij Westland on Stage.

Vijftig jongeren lopen verontwaardigd weg bij avond over Tiny Houses

Zo'n vijftig jongeren zijn woensdagavond weggelopen uit een bijeenkomst over Tiny Houses in Midden-Delfland. Volgens de politieke partij OGP is er in Midden-Delfland behoefte aan Tiny Houses, daarom organiseerde de partij een informatieavond. Zo'n vijftig jongeren gaven aan dat er juist behoefte is aan starterswoningen. Toen duidelijk werd dat er daarover niet gesproken kon worden, verlieten de jongeren verontwaardigd de zaal.



De 'doe-dag' van Westland on Stage: leerlingen op bezoek bij bedrijven

Aan de achtste editie van Westland on Stage deden vorige week zo'n duizend leerlingen en 260 bedrijven mee. Elke leerling maakte matches met drie bedrijven. Vandaag is de 'doe-dag'. De leerlingen zijn op bezoek bij de drie bedrijven. Verslaggeefster Diana de Bruijn was erbij.





Geluidsoverlast langs de A4

Bewoners van buurtschap Op Hodenpijl op de grens tussen Schipluiden en Den Hoorn, zitten voorlopig nog in het lawaai van de naastgelegen A4. De gemeente Midden-Delfland vraagt om actie vanuit Rijkswaterstaat, maar die gesprekken verlopen uiterst stroef. Bewoners hebben berekeningen van Rijkswaterstaat in hand, maar die hebben betrekking op de nieuwe A4 Midden-Delfland, die in december 2015 is geopend. De klagende bewoners wonen langs het al bestaande stuk A4, dus die berekeningen gaan mank.



Duurzaamheidsmarkt in Midden-Delfland: gas gemaakt uit koeienpoep

Zaterdag wordt in Midden-Delfland de duurzaamheidsmarkt gehouden. Bij duurzame energie denken we vaak aan zonne- en windenergie. Maar er zijn ook andere manieren. Op de markt is er onder andere aandacht voor het maken van gas uit koeienpoep.





De WOS Groentekist: jouw 45 seconds of fame

Bij WOS Radio krijgt iedereen de kans om zijn of haar verhaal te doen. Op de WOS Groentekist mag je 45 seconden lang vertellen wat je wilt, de presentator stelt geen vragen. Maar wees wel snel, want na 45 seconden gaat de microfoon uit.





Protest tegen uitblijven supermarkt Kwintsheul

Ruim vijf jaar na het afbranden van de Albert Heijn zit Kwintsheul nog altijd zonder supermarkt. Bij actiegroep 'Werk aan de Winkel' is het geduld op en zij willen met een gele kaartenactie schot in de zaak brengen. Er is zelfs een promotievideo voor de actie gemaakt. Tientallen inwoners van Kwintsheul zijn afgelopen dagen door de actiegroep benaderd. Op een gele kaart kan men de gewenste supermarktformule aangeven (Albert Heijn, Hoogvliet, Lidl of Jumbo). Deze kaart kan om donderdag 16.00 uur worden ingeleverd bij winkels aan het Kwintrum.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Volgende maand zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Er doen drie Westlanders mee. Ga jij op een Westlander stemmen?