Archief

In het Ochtendmagazine: WestlandTheater de Naald genomineerd voor Meest gastvrije Theater van Nederland en schade aan kassen kan oplopen tot 10 miljoen

In het Ochtendmagazine op WOS radio hadden we het vanmorgen over cabaret duo Spruijt en Opperman, die genoeg hebben binnengehaald voor hun CD en spraken we met Hans Prins over de actiedag van Avavieren aankomende zaterdag.

Wandelen en steppen voor Stichting Avavieren op Vlugtenburg in 's Gravenzande

Zaterdag kunnen enthousiaste mensen, bedrijven en organisaties met een team deelnemen aan de step-estafette. Om beurten wordt er gestept op de aanwezige kickbikes op een parcours van twee kilometer rondom Vlugtenburg. Het team met gemiddeld de meeste steprondes wordt winnaar van de Avavieren Wisselbokaal. We spraken met de iniatiefnemer van Avavieren, Hans Prins, die ons alles vertelde over aankomende zaterdag en een bijzondere prijs die ze gewonnen hebben bij de Lidl.



De Naald in race voor 'Meest gastvrije theater'

Goed nieuws voor WestlandTheater De Naald in Naaldwijk, want ze zijn kanshebber voor de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'. We spraken met Nico Baars, de directeur van WestlandTheater de Naald, over de nominatie en over de planning in de Naald voor de komende tijd.





Schade aan kassen door windhoos kan oplopen tot 10 miljoen euro

Verzekeringsbedrijf Interpolis denkt dat de schade aan kassen na de windhoos van vorige week in 's-Gravenzande kan oplopen tot wel 10 miljoen euro. Adri Witlox van Interpolis vertelde ons vanmorgen alles over de opgelopen schade.



Kleinkunstduo Spruijt en Opperman heeft genoeg geld opgehaald voor CD

Kleinkunstduo Spruijt en Opperman (voorheen Zij en Ik) hebben genoeg geld bij elkaar gehaald voor de CD die ze op de markt willen brengen. De Westlandse Carlie Spruijt en de Delftse Eva Opperman hebben dat gedaan middels een crowdfundingspagina van Stichting voordekunst. Carlie had vanmorgen speciaal voor het Ochtendmagazine haar wekker gezet, zodat ze ons wat meer kon vertellen over de opbrengst en de CD.



Tranen om bomenkap Schefferbos

Maandagochtend is een aannemer begonnen met het kappen van het Schefferbos. Sindsdien is het geluid van ronkende kettingzagen te horen. Het bos aan de Hoefweg moet ruimte maken voor een glastuinbouwbedrijf. Goed nieuws, vindt een buurman. Volgens hem heeft het gebied veel meer baat bij een kas dan "zo'n kostenpost als een bos". De meeste reacties zijn echter verdrietig van aard. Maar Ulbe

Spaans, fractieleider GroenLinks Westland, vindt het doodzonde dat het bos verdwijnt. Volgens hem zal er niet genoeg gecompenseerd kunnen worden.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

WestlandTheater de Naald is genomineerd voor 'Meest gastvrije theater van Nederland'. Wat vind jij daarvan?