Archief
Google Earth

Google Earth

In zijn been geschoten verwarde man is 18-jarige Hagenaar

De verwarde man die zaterdagavond bij 's-Gravenzande (Arendsduin) door de politie in een been werd geschoten, is een 18-jarige inwoner van Den Haag. De rijksrecherche is nog bezig met een onderzoek naar de zaak.

Omstreeks 18.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen, dat er een verwarde man zou lopen op de Haagweg in Monster. De man zou zich vreemd gedragen en zou een oudere man slaan. Vervolgens werd hij gezien in de buurt van het Burgemeester Woutersplein, waar ook door een omwonende het alarmnummer 112 werd gebeld.

Samoeraizwaard

Gewaarschuwde agenten gingen op zoek naar de man en troffen hem uiteindelijk aan op de Monsterseweg in 's-Gravenzande. De verwarde man had een tas en een samoeraizwaard bij zich. Hij gedroeg zich recalcitrant. De agenten sommeerden hem te luisteren, maar konden hem op geen enkele manier tot bedaren brengen.



Een van de agenten loste een waarschuwingsschot, ook daarop reageerde hij niet. Om de man aan te houden, is er vervolgens door een van de agenten gericht geschoten en werd hij in zijn been geraakt. Daarna kon hij worden aangehouden en naar een ziekenhuis worden vervoerd.

De rijksrecherche is zaterdag de gehele avond bezig geweest met sporenonderzoek. Gedurende die tijd bleef de Monsterseweg in beide richtingen afgesloten.

Categorieen:
's-Gravenzande Monster 112