Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jeugdzwemmers Dijkshoorn en Bon steeds dichter bij nationale zwemtop

Door: Andre Zijlstra

Gepubliceerd op: zondag 18 juni 2017 21:35

Foto: ZV Westland


De Westlandse zwemmers Niels Dijkshoorn en Jelle Bon hebben dit weekend bewezen steeds dichter bij de Nederlandse zwemtop bij de jeugd te komen.

Dit weekend streden de beste jeugdzwemmers van Nederland om de medailles in het 50 meterbad van Eindhoven. De 15-jarige Niels Dijkshoorn en de 13-jarige Jelle Bon van ZV Westland hadden 19 limieten gezwommen voor dit 4-daagse zwemfestijn. Zij presteerden zeer goed en wisten zelfs een aantal top 10 noteringen op hun naam te zetten. Van de 19 starts zetten zij 16 nieuwe persoonlijke records neer.

De rugslagspecialist van ZV Westland Niels Dijkshoorn zwom zich op de 200 meter rugslag naar een nieuw persoonlijk record van 2:20.00, een tijdsverbetering van 1,5 seconde. Hij behaalde op deze afstand zijn beste eindnotering: vijfde van Nederland. Op het loodzware nummer 400 meter wisselslag was Jelle Bon sterk. Bon wist na 100 meter vlinderslag, 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag en 100 meter vrije slag een tijd neer te zetten van 5:21.96, een aanscherping van ruim twee seconden op zijn oude tijd. Hij werd hiermee achtste van Nederland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS