Archief
Screenshot video

Screenshot video

Jongens (10) boos om bende bij oorlogsmonument Maassluis

Het is een enorme bende bij het oorlogsmonument in Maassluis. Dat concludeerden drie jongens van 10 jaar, die er zaterdag in de buurt speelden. Ze vonden allerlei rotzooi, wat er waarschijnlijk achter is gelaten door hangjongeren. De jochies waren zo onder de indruk van de puinhoop, dat ze een filmpje te maakten om naar de gemeente te sturen.

"Dit is nou wat jongeren doen met afval", zegt een van de jongens in de camera terwijl hij rond het monument loopt. Kayne, Mack en Romano waren zaterdagavond nog even de hort op toen ze het vuil tegen kwamen. Snoepverpakkingen, lege blikjes, lege flesjes en zelfs pakjes vloeipapier liggen verspreid over het monument. "Kijk wat een rommel. Het is echt heel erg wat ze doen!" is in het filmpje te horen. Op een gegeven moment wijst een van de drie naar een stuk aluminiumfolie. "Zie je dit? Dat kan natuurlijk van een broodje zijn. Maar ook van hele extreme drugs!"

De moeder van Romano, Elina, plaatste het filmpje op Facebook. "De jongens gingen rond een uur of half 9 nog even lekker naar buiten, wij zaten als ouders bij elkaar in de tuin. Na een poosje kwamen ze helemaal verontwaardigd terug. Of ze een telefoon mochten lenen zodat ze de troep konden filmen", vertelt Elina. Toen de jongens het filmpje hadden opgenomen en terug kwamen, vroegen ze Elina het naar de gemeente te sturen.

Het filmpje is inmiddels via Facebook naar de betreffende instanties gestuurd. De troep is inmiddels ook opgeruimd, zegt Elina: "Zondagochtend was er een buurtbewoner die het niet langer kon aanzien. Die heeft het zelf opgeruimd. Echt super."

Categorieen:
Maassluis Algemeen