Archief

Koningshof wil meer subsidie van gemeente Maassluis

Het bestuur van Theater Koningshof in Maassluis wil meer subsidie van de gemeente om het theater te kunnen laten draaien. Dat en meer valt te lezen in het nieuwe beleidsplan.

Nu staat er 125.000 euro in de begroting van de gemeente voor het theater, maar Koningshof gaat in de eigen begroting uit van 200.000 euro. Voor het uitkomen op dat bedrag is gekeken naar de subsidiestromen van theaters uit de regio en naar normen gesteld door de brancheorganisatie van de theaterwereld VSCD.

Het bestuur wil voor lokale verenigingen en instellingen een maatschappelijk tarief blijven rekenen voor de zaalhuur, maar wil wel dat de gemeente Maassluis het verschil met de normale prijs gaat betalen. Anders is deze regeling financieel negatief voor de Koningshof.

Voor een aantal taken wil Koningshof vrijwilligers aantrekken om zo minder geld uit te geven. Ook moet er meer gebruik worden gemaakt van het horecagedeelte, zo vindt het bestuur. Daartoe wil het theater lunchmogelijkheden aanbieden voor bedrijven in de buurt en in de zomer een terras waar bezoekers wat kunnen drinken. Het horecagedeelte wordt dan wellicht ondergebracht in een aparte BV. Verder moeten ook de mogelijkheden tot verhuur van zalen aan consumenten en bedrijven beter gecommuniceerd worden.

Het theaterbestuur, met als voorzitter Wim Smit, wil de concurrentie aangaan met diverse andere accommodaties in Maassluis. De zaalbezetting voor de theatervoorstellingen dient van 62 procent nu, naar 70 procent in 2020 te gaan. En ook voor de filmvoorstellingen moet de zaal voor 70 procent gevuld zijn (nu 51 procent).

Categorieen:
Maassluis Cultuur