Archief

Koornneef-groep direct aan de slag met Rentmeester-uitspraak

De Koornneef Retailgroep gaat direct aan de slag met de uitspraak van de Raad van State, die woensdag het bestemmingsplan De Rentmeester in Naaldwijk vernietigde. Daarmee is de komst van een Jumbo Foodmarkt op de langere baan geschoven. "Wij laten de benodigde aanvullende onderzoeken op korte termijn uitvoeren om zodoende te komen tot realisatie van het project De Rentmeester", aldus de ontwikkelaar van het project.

De Raad van State is van oordeel dat de actuele regionale behoefte aan de voorziene supermarkt niet voldoende is onderzocht, waardoor niet is aangetoond dat er geen onaanvaardbare leegstand ontstaat. Koornneef-dochterbedrijf SOW zal op grond van de overwegingen van de Raad van State een aanvullend onderzoek laten verrichten conform de aanwijzingen van de uitspraak.

Verder zal onder meer ten aanzien van het onderdeel parkeren een nadere motivering worden gegeven dat er ruim voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd, zo kondigt de groep aan in een reactie op de uitspraak. Zij wijst er verder op, dat een groot aantal van de bezwaren van de tegenstanders van het project ongegrond zijn verklaard door de Raad van State.

Als de onderzoeken zijn uitgevoerd, zal de gemeente Westland een nieuw bestemmingsplan voor De Rentmeester moeten opstellen.