Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kunstenaar zoekt 'kunstenaars' uit de Waterwegregio

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 26 augustus 2017 09:27

Foto: Paco Dalmau


De van oorsprong Spaanse Kunstenaar Paco Dalmau is op zoek naar deelnemers uit hoofdzakelijk Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die een 1 kilometer lange kunstinstallatie van hout en canvasdoeken willen beschilderen, onder de naam White Wall Project. Het is de bedoeling dat de installatie een plek krijgt middenin de Lickebaert langs de Maassluissedijk.

Het plan van Dalmau, die inmiddels al 5 jaar in Rotterdam woont, is genomineerd voor de Waterweg Cultuurprijs 2017. Als hij de prijs van 15.000 euro wint, verwacht hij het project in juni en juli volgend jaar uit te kunnen voeren. Eerder heeft hij ook al dergelijke projecten in Rotterdam gedaan, onder meer met grote witte panelen in de Witte de Withstraat.

Het White Wall Project gaat over het verbinden van mensen en hun ideeën. Aan inwoners wordt gevraagd om op een gigantisch wit doek hun ideeën en dromen te uiten, door middel van schilderingen, tekeningen, teksten, gedichten, collages, enzovoorts.

Dalmau streeft ernaar de culturele achtergronden, gevoelens en gedachten van de inwoners van deze drie steden te laten zien. Iedereen mag deelnemen. Er zullen diverse vragen worden gesteld aan de deelnemers om de inspiratie en creativiteit te prikkelen en er worden workshops aangeboden om de deelnemers te helpen bij het visualiseren van hun ideeën op canvas. Wie deel wil nemen, kan mailen naar whitewallpro@gmail.com

De Waterweg Cultuurprijs is een prijs die sinds 2005 mogelijk wordt gemaakt door de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het Fonds Schiedam Vlaardingen. De prijs wordt om het jaar uitgereikt aan het beste idee voor een cultureel project in de regio Waterweg Noord. Op 20 oktober 2017 wordt de winnaar van de Waterweg Cultuurprijs 2017 bekendgemaakt in het Stedelijk Museum in Schiedam.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS