Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Liedjes over 'Westlandse mannen' en meer in theater

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 5 september 2017 16:32


"Ze zoenen zo fijn. Westlandse mannen: ze mogen er zijn." Dat het Westland inspireert, staat voor theatermaker Aart van den Berg vast. Zijn liedteksten en gedichten over het Westland zijn binnenkort in het theater te zien.

De naam van de voorstelling 'Westland in liedjes' zegt het al: het Westland staat centraal. Want tja.. Het kassengebied mag best eens bezongen worden, vindt Van den Berg.

"Ik ben hier geboren en getogen, mijn vader was tuinder. Ik heb wat met het Westland, al vraag me weleens af wat ik er precies mee heb", zegt Van den Berg en hij denkt na. "Wat ik in de liedjes schrijf: dat heb ik ermee."

The Voice of Holland
Maghen Hilgersum bezingt Aart zijn liedjes. De Poeldijkse is geen onbekende. In 2010 won ze het tv-programma Une Voce Particolare en drie jaar later deed ze mee aan The Voice of Holland. "Het Westland heeft me geïnspireerd door de mensen die er wonen, de harde werkers. En de ruimte die we hebben en de vrijheid die je hier om je heen hebt."

Een van de teksten gaat over Westlandse mannen. "Ik wilde er graag een lied over kwijt. Er was iets met die Westlandse mannen", zegt Van den Berg terwijl hij tussen zijn liedteksten zoekt. "Ik heb het lekker overdreven." Hij draagt voor: "Ze zijn de mooiste niet. En nee, ook de beschaafdste niet. Hun taal is niet mijn taal. 'Ik hou van jou', bij hen is dat: 'Ik wil mie-jouw'" 

Fata Morgana
De voorstelling 'Westland in liedjes is op 15 en 16 september te zien in Fata Morgana in Monster.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS