Archief

LPF: Extra saneringkosten Leuningjes op aannemer verhalen

LPF Westland vindt dat de gemeente de extra kosten voor de asbestsanering van zalencentrum de Leuningjes moet verhalen op het bedrijf dat de sanering heeft uitgevoerd. Het gaat om een bedrag van ongeveer een half miljoen euro. De LPF is het niet eens met de conclusie van het college, dat de schade niet verhaald kan worden.

Aanvankelijk zou de Leuningjes na het aantreffen van asbest voor een bedrag van 10.000 euro worden gesaneerd. Tijdens die werkzaamheden is gefilterde lucht naar de zolder geblazen en verderop in het gebouw terechtgekomen. Rond het rooster in de vloer waardoor de lucht werd geblazen, bleek echter ook asbest te zitten dat zich door het gebouw verspreidde.

Daardoor moest er ruim 2 ton extra worden uitgetrokken voor een grotere sanering. Bovendien zal het opnieuw aankleden van de ruimtes volgens de LPF zeker 3 ton kosten.

De gemeente schakelde na eerdere vragen over de sanering een extern bureau in. Dat liet weten dat de schade niet kon worden verhaald op de aannemer, omdat de gemeente diens leveringsvoorwaarden zou hebben geaccepteerd.

De LPF stelt tot een andere conclusie te komen, omdat in de opdrachtbevestiging staat dat het aanbestedingbeleid van de gemeente van toepassing is. En daarin staat dat de aannemer door aanvaarding van de opdracht zijn eigen voorwaarden ongeldig verklaart, aldus de LPF.

Categorieen:
Westland Politiek