Archief

LPF: 'Wel degelijk subsidie toegezegd voor strandnota'

Wethouder Peter Ouwendijk van Westland is op z'n minst in verlegenheid gebracht door een melding van de raadsfractie van LPF Westland op Twitter. Daarin wordt gesteld dat Ouwendijk de gemeenteraad onjuist heeft geïnformeerd over de ontwikkeling van een strandvisie. "Er blijken wel degelijk financiële afspraken te zijn gemaakt", aldus de LPF.

De gemeenteraad toonde zich afgelopen dinsdag ongelukkig met het gegeven, dat het voortouw bij de ontwikkeling van een kustvisie in handen was gekomen van de vereniging van strandpaviljoenexploitanten. Op de vraag van raadslid Ben van der Stee (LPF) of er subsidie is toegezegd, reageerde Ouwendijk: "Dat lijkt mij niet". Na enig doorvragen, stelde de wethouder: "Er zijn door mij geen financiële toezeggingen gedaan".

In een mailbericht van 27 december jl. binnen de vereniging van strandpaviljoenexploitanten staat over de op te stellen Strandnota: "de gunstigste offerte (prijs en voorwaarden) is 25.000 euro exclusief BTW. De gemeente heeft aangegeven hiervan de helft te willen betalen (= 12.500 euro ex.)".

Categorieen:
Westland Politiek