Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

LPF-Westland wil wethouder doorzagen over asbestkwestie Leuningjes

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 8 september 2017 06:51

Foto: Wethouder Ouwendijk en burgemeester Van der Tak - foto Fred van der Ende


Als het aan de raadsfractie van LPF-Westland ligt, wordt dinsdagavond wethouder Ouwendijk het vuur aan de schenen gelegd met betrekking tot de asbestkwestie in zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk. De LPF heeft een verzoek daartoe laten agenderen.

Door middel van een interpellatiedebat wil de fractie duidelijkheid verkrijgen over "het proces van dit debacle wat uiteindelijk heeft geleid tot de situatie waarin De Leuningjes nu al bijna twee jaar dicht is. Uit de inmiddels door ons opgevraagde en verkregen stukken hebben wij moeten concluderen, dat er op zowel bestuurlijk, uitvoeringstechnisch en juridisch vlak veel zaken zijn misgegaan en deze zaken nog veel vragen met zich meebrengen", aldus de LPF.

Inmiddels heeft de fractie vragen bekendgemaakt die forse kritiek op het college van B en W en met name op wethouder Ouwendijk inhouden. Zo is volgens LPF keer op keer gebleken dat de gemeenteraad niet of onvolledig is geïnformeerd over het (juridische) proces rondom deze kwestie. "Wat is de afweging geweest om vanaf het eerste moment in dit gevoelige dossier de raad niet, of onvolledig te informeren?", wil zij weten.


Tijdrekken  
Tot slot wordt een overzicht gegeven van tijdstippen waarop met name de fracties van GBW en LPF tot spoed hebben gemaand. Uit dat tijdspad valt volgens de LPF op te maken, "dat de verantwoordelijk wethouder kennelijk op geen enkel moment de moeite heeft genomen versneld initiatief te nemen om aan de wensen/opdrachten van de gemeenteraad gevolg te geven". Maar zij beperkt zich niet tot Ouwendijk: "Hoe kan het mogelijk zijn en met welk doel heeft het college de hele gang van zaken rondom een oplossing voor De Leuningjes zo weten te rekken in de tijd?"

Dinsdagavond is het de laatste normale gelegenheid voor de gemeenteraad om ook vertrekkend burgemeester Van der Tak ter verantwoording te roepen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS