Archief

Maassluis vorig jaar iets 'veiliger' geworden

Alleen in Maassluis is het in onze regio volgens de AD Misdaadmeter een stukje 'veiliger' geworden ten opzichte van vorig jaar. De stad is op de ranglijst gedaald van plaats 65 in 2015 naar 71 vorig jaar. Opvallendste daling is het aantal autodiefstallen met ruim 41 procent. Ook zijn er zeker 26 procent minder meldingen gemaakt van zakkenrollen. Het aantal inbraken in schuren is juist enorm gestegen met ruim 56 procent.

In Westland en Midden-Delfland zijn er (verhoudingsgewijs) nog een stuk minder meldingen van misdaad dan in de 'eerste stad aan het Scheur'. Westland stijgt op de ranglijst van plek 179 naar plek 151. Midden-Delfland gaat van plaats 306 naar 269. In Westland is het aantal overvallen met 100 procent gedaald (van 5 naar 0) en ook het aantal inbraken uit schuren kende een flinke daling met ruim 35 procent. Het aantal bedreigingen is echter toegenomen met bijna 35 procent.

In Midden-Delfland is het aantal inbraken in schuren enorm toegenomen, met maar liefst 233 procent (van 3 naar 10). En ook meldingen over autokraak (+22 procent) en bedreigingen (+55 procent) is toegenomen. Het aantal woninginbraken en autodiefstallen nam echter met gemiddeld 13 procent af.