Archief

Maassluise kerk krijgt evangelische boodschap op dak

De Immanuelkerk in Maassluis krijgt een evangelische tekst op het dak. Omdat veel mensen tegenwoordig niet meer weten waar de kerk voor staat, heeft het kerkbestuur besloten om de zichtbaarheid te vergroten door het plaatsen van een boodschap met gekleurde dakpannen op de PKN-kerk. De tekst zal worden: Jezus leeft!

Inspiratie voor de dakpanletters komt van een Brabantse boer die enkele jaren geleden faam verwierf met zijn dak. Daarop stond te lezen: Jezus Redt. Met witte letters op een donkerblauw dak was zijn boodschap zichtbaar voor iedereen op de openbare weg. Maassluis krijgt binnenkort dus een eigen variant, op het dak van de Immanuelkerk.

Hoewel de letters vanaf de openbare weg niet zo gemakkelijk zichtbaar zullen zijn, vanwege de hoogte van het dak, verwacht het kerkbestuur dat luchtfoto's de wereld over zullen gaan. En die zijn tegenwoordig snel gemaakt, met behulp van een drone bijvoorbeeld.

Aanstaande zaterdag om 10.00 uur worden de oranje letters aangebracht op het dak van de kerk, zo is met de aannemer afgesproken. Zo kan iedereen getuige zijn van deze bijzondere gebeurtenis. Vertegenwoordigers van de kerk zullen ter plaatse aanwezig zijn.

Categorieen:
Maassluis Cultuur