Archief

Maassluise ouderen gratis met het openbaar vervoer?

Net zoals dat al in Rotterdam en vanaf april in Hoek van Holland mogelijk is, gaan er ook stemmen op om vijfenzestigplussers in Maassluis gratis met het openbaar vervoer van de RET te laten reizen. De Verenigde Senioren Partij gaat hierover dinsdagavond een motie met die strekking indienen.

De partij stelt dat het onwenselijk is dat op de Hoekse Lijn een deel van de reizigers van 65 jaar en ouder gratis kunnen reizen, terwijl de oudere inwoners van Maassluis - straks met drie stations aan de Hoekse Lijn - daarvoor niet in aanmerking komen.

Gras laten de senioren er niet over groeien, want al per april zouden Maassluise vijfenzestigplussers gratis van het vervangend busvervoer gebruik kunnen maken. Het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen om middelen vrij te maken en voor 2018 een structurele dekking te vinden.

Vanaf 1 april neemt de RET de dienst over op de Hoekse Lijn en wordt de lijn klaargemaakt voor opening van de metroverbinding op 1 september. In de tussentijd is er vervangend busvervoer.