Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Melden Amerikaanse rivierkreeft niet meer nodig

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 11 september 2017 14:57

Foto: rivierkreeft in Den Hoorn


Het is niet meer nodig om de aanwezigheid van rode Amerikaanse rivierkreeften bij het Hoogheemraadschap Delfland te melden. Maandag liet Delfland weten voldoende meldingen te hebben ontvangen. Daarmee heeft het een goed beeld gekregen van de omvang van het probleem en kan onderzocht worden welke schade de kreeften hebben aangebracht aan de oevers en kades.

Delfland had bewoners gevraagd om rode Amerikaanse rivierkreeften te melden. Uit de duizenden meldingen blijkt dat de kreeften vooral veel gezien zijn in de omgeving van wijken met veel groen en water, vooral in Vlaardingen-West, Rijswijk, Wateringen, Nootdorp en Leidschenveen (Den Haag).

Het lijkt erop dat de rivierkreeft zich aanvankelijk razendsnel voortplant, soms ten koste van andere soorten. Op langere termijn kan echter een nieuw evenwicht ontstaan en kan de populatie zich stabiliseren, aldus het hoogheemraadschap. Het bestrijden van het diertje door vangst heeft niet het gewenste resultaat. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de beste manier is om de schade te beperken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS