Archief
Google Streetview

Google Streetview

Midden-Delfland verzekert: 'Alleen gemeentelijke spullen ter afhaal'

Er kunnen zaterdag inderdaad door aangeschreven verenigingen en organisaties gratis meubels afgehaald worden in het oude gemeentehuis van Maasland, maar dit zijn alleen gemeentelijke spullen die niet waardevol zijn en niet meer in aanmerking komen voor hergebruik. Ook diverse spullen van Senf/Theaterkassa kunnen worden opgehaald. Dat blijkt uit een schrijven aan de raadsleden van de gemeente Midden-Delfland. Oppositiepartijen PvdA, VVD en fractie Snethlage zijn niet blij met het aanvankelijk ontbreken van communicatie.

Na de ophaalactie zullen de overige spullen aan een kringloopwinkel en daarna aan afvalinzameler Avalex worden aangeboden. Spullen die niet van de gemeente of Senf zijn, worden niet aangeboden. Twee verenigingen (Euterpe en 'Sinterklaas') die veel spullen in het pand hebben staan, krijgen zaterdagochtend de kans om voor 10.00 uur te controleren of er echt geen spullen van hen aangeboden worden.

Toegang

Naast het afhaalmoment was er ook ophef over de sloten van het gebouw die plotseling zijn gewijzigd. De gemeente geeft toe, dat dit te snel is gebeurd. "Die daadkracht liep vooruit op de communicatie erover. Dat had niet op deze manier gemoeten. Er wordt nu actie ondernomen om de gebruikers te benaderen en met hen afspraken te maken over de toegankelijkheid."

De gemeente Midden-Delfland wil het oude gemeentehuis een andere invulling geven. Over twee weken is er een informatiebijeenkomst voor vier initiatiefnemers. Rond Sinterklaastijd overnacht de Goedheiligman altijd in het statige pand.