Archief

Mogelijk toch nog toekomst voor opening sluis

Het bestuur van de stichting Monstersche Sluis heeft unaniem besloten zich te blijven inzetten voor de restauratie en openstelling van die sluis in Maassluis. Voorzitter Bert de Reuver heeft desgevraagd laten weten dat hij genoeg politieke steun denkt te kunnen vinden om tegen het besluit van de gemeente in te gaan om de stichting niet te machtigen voor het aanvragen van subsidies.

Politieke partijen D66, PvdA en CDA gaan vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders over het gemeentelijk besluit. Ook vanuit de lokale bevolking heeft De Reuver veel steunbetuigingen mogen ontvangen. Hij wil dan ook proberen om het college terug te laten komen op het besluit.

De stichting Monstersche Sluis zet zich al jaren in voor de opening van de sluis en haalt op meerdere manieren geld op, waaronder door de verkoop van stadsbier en het breien van truien. Ook is er een veiling geweest en hebben meerdere bekende regiogenoten aangegeven dit initiatief te steunen, onder wie schrijver Maarten 't Hart, burgemeester Sjaak van der Tak van Westland en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.