Archief
Welzijn E25

Welzijn E25

Mogelijke komst jongerencentrum zorgt voor onrust bij Maassluis Belang

De fractie van Maassluis Belang maakt zich zorgen over de mogelijke komst van een jeugdinstelling in cultureel centrum InBlik aan De Vloot. Door deze komst zouden de huidige gebruikers van InBlik het veld moeten ruimen.

Uit navraag van WOS Media blijkt, dat het gaat om jongereninstelling Ummah Wahida, nu nog gevestigd naast Moskee Ibrahim aan de Burgemeester Zaneveldstraat. Er zijn gesprekken gevoerd tussen de jongereninstelling en InBlik, maar hoe die zijn verlopen is niet te achterhalen, de verantwoordelijken van zowel InBlik als Ummah Wahida zijn wegens vakantie niet bereikbaar voor commentaar.

Ook de instellingen die gebruikmaken van InBlik zijn vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Daardoor is het lastig om na te gaan of de suggestie van Maassluis Belang klopt. De partij vraagt aan het college van burgemeester en wethouders of het klopt dat vanaf juni 2017 het gebouw 'InBlik' niet meer gebruikt kan worden als cultureel centrum.

Ook wil de partij weten of het vrijkomende pand van het Politiebureau is overwogen als locatie en waarom de gemeenteraad niet op de hoogte is gesteld van deze wijziging. Maassluis Belang geeft verder in overweging dat er in het verleden ook veel discussie is geweest over de het jeugddetentiecentrum L' Avenir.

Categorieen:
Maassluis Politiek