Archief
Aad Nieuwland

Aad Nieuwland

Muzikant raakt gitaar kwijt na optreden in Naaldwijk

Tjebbe Borggreve, de muzikant die vaak op straat in het centrum van Leiden speelt, is zijn lievelingsgitaar kwijt. De gitaar verdween afgelopen zaterdag na een optreden bij atletiekvereniging Olympus '70 in Naaldwijk. Borggreve is zo aan de gitaar gehecht, dat hij een beloning van 100 euro geeft aan degene die de gitaar terug weet te brengen.

"We hadden met een aantal leerlingen van de Popschool Leiden een optreden in Naaldwijk", zegt Borggreve. "Dat duurde tot diep in de nacht, ik was moe en ik had heel veel instrumenten bij me. Ik denk dat de gitaar daar ergens is meegenomen door iemand. Of hij is bij mij thuis in Leiden aan de Zaanstraat bij het uitladen van het busje door iemand meegenomen."



"Ik ben er echt goed ziek van", zegt de muzikant. "Het is een gitaar van 1.500 euro, maar hij speelt als een gitaar van 5.000 euro." Borggreve gaat aangifte doen van diefstal en is ook bezig om tweedehandswinkels te waarschuwen, mocht zijn Larrivee daar worden aangeboden.



Dat de gitaar en bijbehorende koffer van Tjebbe Borggreve zijn, is overduidelijk: zijn naam staat op de zwarte stoffen gitaarstrap en op zijn visitekaartjes die ook in de koffer lagen.

Categorieen:
Naaldwijk 112