Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Myosotis beeindigt gesprekken met gemeente

De stichting Myosotis Maassluis, die zich inzet voor groepsactiviteiten met geestelijk gehandicapte jongeren, heeft besloten om te stoppen met gesprekken met de gemeente Maassluis over activiteitencentrum InBlik. Het college van burgemeester en wethouders wil graag een open jongerencentrum van InBlik maken, maar dat ziet Myosotis absoluut niet zitten.

Myosotis stelt dat het om slechts één ding gaat, namelijk het onderdak verlenen aan Ummah Wahidah, een centrum voor jongeren met een migrantenachtergrond, dat nu een plek heeft in een gebouw in de Burgemeesterswijk in Maassluis. Het college heeft namelijk jaren geleden toegezegd dat met de herstructurering van de Burgemeesterswijk ook Ummah Wahidah een nieuw onderkomen zou krijgen, net als wijkvereniging De Flat.

Meerdere politieke partijen hebben al voorgesteld om eens te kijken naar de mogelijkheid van het werken met openingstijden voor bepaalde doelgroepen, maar dat is volgens Myosotis niet werkbaar. Probleem is volgens de stichting namelijk dat als jongeren eenmaal een eigen centrum hebben, ze zich dat dan ook toe-eigenen.

Dat het voor Myosotis menens is, blijkt wel uit een onlangs verstuurde verklaring van het bestuur: "Afhankelijk van wat er wordt besloten zullen wij bekijken hoe wij verder gaan. Hetgeen tot gevolg kan hebben dat als wij onder andere de veiligheid van onze mensen niet meer kunnen waarborgen, wij dan zullen stoppen met onze activiteiten. Zij het met pijn in het hart."

Reactie college op verklaring Myosotis:

Burgemeester en wethouders betreuren deze stap omdat het college meent dat er goede mogelijkheden zijn om de activiteiten van Myosotis voort te zetten en uit te breiden, zowel in InBlik als elders.

Zo ziet het college goede alternatieven in De Vloot en in de Koningshof, maar ook in een gecombineerd gebruik van InBlik. Myosotis kan daar elke zaterdagmiddag exclusief gebruik van maken, waardoor er ook ruimte is voor uitbreiding van activiteiten. Het college wil verder praten met Myosotis over de oplossing die nu binnen handbereik ligt.

Categorieen:
Maassluis Politiek