Archief
Bas Booister

Bas Booister

Mysterieuze 'vlaggetjes' langs de A20 nabij Maassluis

Tientallen, zo niet honderden palen met stukken afzetlint eraan staan sinds een aantal dagen in het grasveld achter de Krabbeplas in het gebied langs de A20 tussen Vlaardingen en Maassluis. Velen rijden er regelmatig langs, op weg naar het werk. Maar waarvoor die 'vlaggetjes' dienen? Niemand die het eigenlijk weet. Tot nu!

Een belronde langs verschillende milieuorganisaties als Natuurmonumenten, de Midden-Delflandvereniging en de Milieufederatie Zuid-Holland levert niets op. Ook bij de gemeente Vlaardingen en het Hoogheemraadschap van Delfland zijn ze niet op de hoogte van de 'vlaggetjes' in de Aalkeetpolder.

Omliggende bedrijven als tankstation Total en Paviljoen de Krabbeplas weten eveneens nergens van, maar zouden het wel graag willen weten. Op de betreffende locatie komt in de toekomst zeer waarschijnlijk de Blankenburgtunnel klinkt het vaak, maar of het daadwerkelijk daar iets mee te maken heeft, niemand die het zeggen kan.

Oplossing

Bij Rijkswaterstraat, die het project van de Blankenburgtunnel leidt, hebben ze ook al geen idee waarom er palen met linten in de polder zijn geplaatst. Maar Staatsbosbeheer, eigenaar van het stuk grond heeft het antwoord: De GasUnie moet leidingen verleggen en heeft ze vlaggetjes geplaatst.

Om de leidingen te verleggen, die nu op 2 meter diepte liggen, moet er grond worden weggehaald. Later worden er nieuwe leidingen gelegd op 40 meter diepte zodat ze niet in de weg liggen voor de Blankenburgtunnel. Om geen problemen te krijgen met de vogels, zijn de paaltjes met linten er geplaatst. Ze werken als een soort vogelverschrikkers.

Excuses

De Midden-Delflandvereniging is er alle behalve blij mee. Voorzitter Koos Karssen noemt het voorsorteren op een uitspraak van de Raad van State, die binnenkort moet beslissen of de tunnel er volgens de huidige plannen wel of toch niet mag komen. "Stel dat de Raad van State geen toestemming geeft voor de bouw van de tunnel. Dan is er dus een heel broedseizoen verloren gegaan in dit gebied." Een excuus vindt hij dan ook zeker op zijn plaats.

De GasUnie bevestigt het verhaal van Staatsbosbeheer en is om een reactie op camera gevraagd. Er is echter geen gebruik gemaakt van de reactiemogelijkheid die de WOS en RTV Rijnmond hebben geboden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen