Archief
Signbiblio

Signbiblio

Nieuwe aanpak specialistische jeugdhulp Maassluis

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hanteren per 1 januari een nieuwe aanpak op het gebied van specialistische jeugdhulp, waarbij vanaf de start duidelijk moet zijn wat de behandeling gaat opleveren. Helderheid voor de kinderen en hun verzorgers staat hierbij voorop. De gemeenten hebben met jeugdhulpaanbieders nieuwe contracten afgesloten.

Voor de kinderen en jongeren die nu al jeugdhulp krijgen, verandert er nog even niets. Ze houden voor de looptijd van hun huidige beschikking recht op afgesproken zorg volgens de 'oude' werkwijze met dezelfde aanbieder. Dit geldt ook als zij gebruik maken van een persoonsgebonden budget.

Ondersteuning en zorg vanuit het wijkteam van de gemeente is meestal voldoende, maar soms is specialistische jeugdhulp nodig. Het wijkteam adviseert hen wie hiervoor de beste jeugdhulpaanbieder is. Als er verschillende specialisten nodig zijn, krijgen de ouders en het kind één aanbieder die alle hulp organiseert.

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben naast de regionale jeugdhulp, zoals pleegzorg en crisishulp, ook lokaal afspraken gemaakt met jeugdhulpaanbieders voor GGZ hulp, dyslexie en hulp voor jeugdigen met een beperking.

Categorieen:
Maassluis Algemeen