Archief

Nieuwe acties door boze agrariërs langs de N468 in Maasland

De actiegroep N468 heeft een aantal spandoeken opgehangen langs de N468, tussen de Westgaag en Maaslandse Dam in Maasland. De actiegroep, waar voornamelijk boeren in zitten, vindt het oneerlijk dat voor woningbouwproject de Maaslandse Dam een uitzondering wordt gemaakt op het rijverbod met zware vrachtwagens over een deel van de weg.

Zelf krijgen de boeren en andere ondernemers hoge boetes als ze met zware vrachtwagens over de weg rijden. Grote delen van de weg verkeren namelijk in zeer slechte staat. De gemeente heeft tijdelijke ontheffing voor het bouwverkeer afgegeven.

De provincie Zuid-Holland is eigenaar van de weg, maar wil er eigenlijk van af. De gemeente zou de weg dan over moeten nemen, maar moet dan in haar eentje de hoge kosten dragen voor het opknappen ervan. Dat wil Midden-Delfland weer niet. Die discussie loopt inmiddels al jaren en een oplossing lijkt er maar niet te komen.

Wel hebben de agrariërs langs de N468 voorlopig uitstel gekregen van het betalen van de onroerende zaakbelasting, omdat ze voor een deel belemmerd worden in hun bedrijfsvoering. Ondertussen is de gemeente Midden-Delfland nog steeds in gesprek over een oplossing met het Hoogheemraadschap en de provincie Zuid-Holland.