Archief
Stefan van der Meer

Stefan van der Meer

Nieuwe coalitie Midden-Delfland wil 'duurzaam vooruit'

De nieuwe coalitie van CDA, OGP en VVD in Midden-Delfland heeft donderdagmiddag het coalitieakkoord met de titel 'Duurzaam vooruit' getekend. Het is een hoofdlijnenakkoord, dat ook ruimte geeft voor inbreng van de andere partijen.

Volgens CDA-fractievoorzitter Rob Zwaard verliepen de onderhandelingen, onder leiding van gedeputeerde Adri Bom, in prettige sfeer. "Op bevrijdingsdag, 5 mei, waren we eruit", aldus Zwaard, die verder aangaf dat er geen sprake was van grote verschillen tussen de drie partijen.

Duurzaamheid zal uiteraard één van de speerpunten worden, maar de nieuwe coalitie zal zich de komende vier jaar ook gaan richten op woningbouw. In de drie kernen zal moeten worden gebouwd voor jonge gezinnen/starters, maar ook voor ouderen. Ook wordt de centrumplannen een nieuwe impuls gegeven.

CDA en OGP vormden de afgelopen vier jaar al een coalitie, met destijds samen negen zetels. Nu hebben deze partijen samen geen meerderheid (acht zetels) en dus kwam VVD erbij. "De afgelopen jaren zijn er veel plannen gemaakt, nu is het tijd om ook te gaan doen", zegt VVD-wethouder Wendy Renzen over de rol van haar partij. Daarnaast zorgt de VVD er volgens fractieleider Jacob van der Eijk ook voor, dat er meer oog komt voor het 'grotere plaatje' en de lange termijn.

De drie wethouders hebben onder andere de volgende onderwerpen in hun portefeuilles:

Hans Horlings (CDA): Economische Zaken/Financiën en Zorg.

Sonja Smit (OGP): Groen en Duurzaam.

Wendy Renzen (VVD): Ruimtelijke Ordening en Centrumplannen.

Komende dinsdag wordt het coalitieakkoord gepresenteerd aan de gemeenteraad. Dan worden de nieuwe wethouders tevens geïnstalleerd.