Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nog geen duidelijkheid over levering CO2

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 14 augustus 2017 13:24


Er is nog geen duidelijkheid over wanneer tuinders weer meer CO2 krijgen vanuit het OCAP-netwerk. Dat laat de woordvoerder van het bedrijf desgevraagd weten. Weliswaar worden de fabrieken op het terrein van CO2-producent Shell weer opgestart, maar hoe snel dat ook daadwerkelijk weer CO2 oplevert voor het netwerk is onduidelijk.

Naast dat er nog geen datum genoemd kan worden, is het ook nog maar de vraag of er over een afzienbare termijn weer dezelfde hoeveelheid CO2 kan worden geleverd. Voor tuinders is dat dus vervelend nieuws. Zij zullen voorlopig zelf moeten bijstoken met hun warmte-kracht-koppeling of CO2 laten afleveren via andere kanalen.

De leveringsproblemen ontstonden na een brand begin deze maand bij Shell in Pernis. Het is een tegenvaller voor de ongeveer 500 telers in het Westland en omstreken die van het netwerk gebruik maken. Juist in de zomer is er namelijk veel CO2 nodig om de planten goed te laten groeien. Vorige week werd nog duidelijk dat een derde bron van CO2, en daarmee meer leveringszekerheid van dit gas voor tuinders, nog zeker tot 2020 op zich laat wachten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS