Archief

Officiële start aardwarmteboringen

Initiatiefnemer Green Well Westland begint vrijdag officieel met aardwarmteboringen bij kwekerij Zeurniet in Honselersdijk. Het is voor het eerst dat er in het Westland zo'n boring wordt gedaan.

Tijdens de werkzaamheden worden er twee boringen verricht, die tot een diepte van ruim 2.800 meter reiken. Het water dat daarbij wordt opgepompt, heeft naar verwachting een temperatuur van 85 graden Celsius. Hiermee worden deelnemende glastuinbouwbedrijven van energie voorzien.

De gemeente Westland noemt de aardwarmteboring een mijlpaal in het streven om fossiele brandstoffen op den duur te vervangen door meer duurzame bronnen.

Greenwell Westland is een initiatief van glastuinbouwbedrijven Zwingrow, Zeurniet, G. Verkade, Teun Valstar en J.C.M. Mulder. Het project wordt onder meer door de gemeente financieel ondersteund. De gemeente Westland steunt overigens twee aardwarmte-initiatieven. Het andere initiatief is een project van 24 glastuinbouwbedrijven in de gebieden Noordland ('s-Gravenzande) en Kapittelland (Hoek van Holland).