Archief
Google Streetview

Google Streetview

Onderwijsprijs Maassluis woensdag voor het eerst uitgereikt

Aankomende woensdagmiddag wordt de eerste Maassluise Onderwijsprijs uitgereikt. Burgemeester Edo Haan en wethouder Arnold Keijzer zullen de waarderingsprijs uitreiken in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. De prijs bestaat uit een beeld en een cadeaubon.

De onderwijsprijs kent 5 categorieën, namelijk voor leerlingen in het primair, voorbereidend en het middelbaar onderwijs, voor onderwijzend personeel (ongeacht het soort onderwijs) en voor overigen die bij het onderwijs betrokken zijn. Een onafhankelijk jury, onder leiding van burgemeester Haan, heeft de winnaars gekozen.

De jury heeft bij de beoordeling vooral gekeken naar de manier waarop de kandidaten zich voor de school en de sociale omgeving hebben ingezet en het onderwijs voor anderen leuker, beter en makkelijker hebben gemaakt om mee te doen.

De onderwijsprijs komt voort uit een motie van het CDA die raadsbreed gesteund werd. Doel van de prijs is waardering te uiten voor mensen die hun talenten belangeloos inzetten voor de kwaliteit van het onderwijs.

Categorieen:
Maassluis Cultuur