Archief
Keizer en Ouwendijk

Keizer en Ouwendijk

Ook coalitiepartijen GBW en GL willen wethouder van kustdossier af

Het gaat nog spannend worden voor wethouder Ouwendijk (VVD) dinsdagavond tijdens de extra gemeenteraadsvergadering. Hoewel het college van burgemeester en wethouders geen reden ziet om het zogeheten 'kustdossier' bij hem weg te halen, denken coalitiepartijen Gemeente Belang Westland (GBW) en GroenLinks daar inmiddels héél anders over.

Een boze Remmert Keizer (fractievoorzitter GBW) stelt dat de brief die het college maandag aan de raad heeft verstuurd een zeer slechte brief is en dat die juist meer olie op het vuur gooit. "Het is een vodje. Bovendien zijn er toezeggingen gedaan die geen toezeggingen zijn; dat zijn gewoon eisen van de raad." De brief van het college speelt in op de motie die LPF Westland en Westland Verstandig dinsdagavond willen indienen.

In de motie wordt geconstateerd dat de wethouder onvoldoende op de hoogte is van het proces en de ontwikkeling van een integrale kustvisie en dat de raad niet geïnformeerd is over afspraken die gemaakt zijn met de vereniging van strandondernemers. Wat verder steekt, is dat de voorzitter van de strandvereniging ook de voorzitter is van de VVD in Westland. Alles bij elkaar lijkt het de twee partijen beter dat een ander collegelid de regie op het kustdossier overneemt.

Voor GroenLinks gaat het verder dan alleen de wethouder. Fractievoorzitter Ulbe Spaans vindt het aangaan van een financiële band met strandtenthouders volstrekt onaanvaardbaar. "Dat is net als dat je bij een winkelcentrum alleen de slagers mee laat schrijven aan een visie."



Mogelijk meerderheid

Dinsdagavond moet duidelijk worden welke partijen of individuele raadsleden de motie van LPF en WV volgen en of Ouwendijk het kustdossier mag behouden. Als de raadsleden van LPF, WV, GL en GBW allemaal met de motie instemmen (dat zijn 20 van de 39 zetels) komen ze net aan een meerderheid. GBW-raadslid Dylan Otto weet echter nog niet of hij mee gaat stemmen, omdat hij zelf strandtenthouder is. In dat geval zou een meerderheid voor de motie moeten komen van D66, die er nog niet uit is.

Categorieen:
Westland Politiek