Archief
Ook in Hoek van Holland hielpen kinderen mee zoals te zien is op deze foto van Wim Smit

Ook in Hoek van Holland hielpen kinderen mee zoals te zien is op deze foto van Wim Smit

Ook kinderen helpen mee met reddingsactie voor watervogels

De reddingsactie voor de zwanen in het Waterweggebied brengt niet alleen het beste naar boven bij volwassenen, ook kinderen helpen van harte mee om de met olie besmeurde dieren te vangen. Bijvoorbeeld de 12-jarige Naomi uit Ridderkerk. Zij stak zondag in Maassluis de handen uit de mouwen en tilde de ene na de andere zwaan de kant op.

Ze helpt mee omdat haar vader bij de dierenambulance zit: "Ik wil daar later ook bij." Voor haar neus ging een zwaan dood die ze aan het redden was. "Het is natuurlijk geen leuk gezicht, maar er zijn ergere dingen dan een zwaan dood zien gaan", relativeert Naomi. Ze is blij dat ze mee kan helpen.



Ook in Hoek van Holland hielp een meisje mee. Daar werden niet alleen zwanen de kant op geholpen, maar ook andere besmeurde vogels als ganzen. Intussen brengen ook heel wat mensen allerlei benodigdheden om de dieren te kunnen helpen. Bij de Burgemeester Van der Lelykade in Maassluis staan dozen en kratten opgestapeld.

Rijkswaterstaat gaat een noodhospitaal inrichten in Hoek van Holland voor de vogels die met olie zijn besmeurd in het Rotterdamse havengebied. Het tijdelijke dierenziekenhuis komt op een groot parkeerterrein nabij de Maeslantkering. Onduidelijk is nog wanneer het opengaat.