Archief

Ook Westland Verstandig valt over stemgedrag Vreugdenhil

Nadat eerst LPF Westland al zijn bedenkingen had bij het stemgedrag van Piet Vreugdenhil, heeft ook Westland Verstandig laten weten een klacht te hebben ingediend tegen de CDA-fractievoorzitter. Net als LPF vindt ook Westland Verstandig dat Vreugdenhil zich afgelopen dinsdag had moet onthouden van stemming over de agendapunten die over basisscholen gaan.

Volgens Westland Verstandig had Vreugdenhil in elk geval voor het begin van de vergadering moeten melden dat hij (indirect) belang zou hebben bij de agendapunten over de basisscholen. Hij heeft dat niet gedaan. "Daardoor zou gehandeld zijn in strijd met de gemeentewet en de gedragscode en zouden de genomen besluiten niet geldig zijn", aldus Westland Verstandig.

Vreugdenhil is bestuursvoorzitter van de Westlandse protestantse scholenkoepel PCPOW. De agendapunten tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdag gingen over het toelaten van een Islamitische basisschool en over geld voor de nieuwbouw van brede school Ichthus/Immanuel in Monster. Vreugdenhil zelf vindt dat er geen belangenverstrengeling heeft plaats gevonden.

Categorieen:
Monster Westland Politiek