Archief
WOS Media

WOS Media

Opening World Horti Center aanzienlijk soberder

De officiële opening van het World Horti Center op 7 maart a.s. wordt aanzienlijk soberder dan de bedoeling was. De oorzaak daarvoor ligt in het besluit van de gemeenteraad van Westland, begin november jl., om de door het college van B en W voorgestelde financiële bijdrage te schrappen. Dat heeft wethouder Theo Duijvestijn woensdagavond gemeld in een commissievergadering.

De vier samenwerkende partijen in het World Horti Center (MBO Westland, de Demokwekerij, GFFX en de gemeente) wilden voor de drie dagen durende openingsfestiviteiten een bedrag van in totaal 80.000 euro uittrekken, voor elk 20.000 euro.



Na het wegvallen van de verwachte gemeentelijke bijdrage hebben de drie andere partijen zich beraden. Zij besloten tot een veel kleinschaliger opzet van de opening en namen afscheid van het organisatiebureau dat voor deze opening was ingehuurd.

Dat bureau had inmiddels al kosten gemaakt, tot een totaalbedrag van 7.000 euro. Dat bedrag is door vier gedeeld, waardoor de gemeente 1.750 euro voor haar rekening heeft genomen.

Categorieen:
Westland Politiek