Archief

Ophef over woningen voor statushouders

Op de Facebookpagina 'StatushoudersMD' ontstond deze week flinke ophef over de nieuwe tijdelijke woningen voor statushouders in de Kreekzone in Den Hoorn. Een groot aantal omwonenden is geschrokken van de toestand waarin de huizen zijn neergezet. De gemeente Midden-Delfland begrijpt de kritiek, maar heeft goed nieuws.

Aan de uitstraling van de woningen wordt namelijk nog gewerkt. "Het lattenwerk wordt verder uitgebreid, de dakranden worden nog van hout en er komt een pergola waar van alles langs gaat groeien", legt wethouder Annemiek de Goede uit. "Dus de uitstraling wordt een totaal andere dan mensen in het weekend gezien hebben."

De vijftien huizen blijven maximaal zeven jaar staan. Elf woningen zijn geschikt voor alleenstaande statushouders die uiteindelijk doorstromen naar een permanente woning en vier huizen zijn geschikt voor kleine gezinnen.

In totaal huisvest de gemeente Midden-Delfland tussen de 75 en 100 statushouders, verdeeld over de drie dorpen. De meeste vluchtelingen komen terecht in al bestaande woningen.