Archief
Archiefbeeld

Archiefbeeld

Penningmeester licht vogelclub De Lier vijftig jaar lang op

Zo'n vijftig jaar lang heeft de penningmeester van vogelvereniging De Liervogel in De Lier geld achterovergedrukt. Het gaat om een bedrag van meer dan 36.000 euro dat uit de kas is verdwenen.

De oplichting kwam onlangs aan het licht, toen bleek dat er een half jaar betaalachterstand was bij de organisatie waar de vogelvereniging een zaal huurt. De voorzitter van De Liervogel is toen gaan spitten, want hij dacht dat de vereniging nog zeker 40.000 euro op de spaarrekening had staan.

Tegoed: 16 euro

Een bezoekje aan de bank leerde hem, dat er nog maar 16 euro op de spaarrekening staat. Snel werd de voormalige penningmeester gebeld. Zijn uitleg was dat hij het geld had overgemaakt naar een andere rekening. Volgens de man zou daar nog 33.000 euro op staan. De voorzitter was niet gerust op die verklaring en wilde bij de man langs om bankafschriften te bekijken. Pas toen biechtte de penningmeester alles op en vertelde hij dat het geld op was.

Op Koningsdag dit jaar (27 april) is de man uit de vereniging gezet en is er aangifte tegen hem gedaan. Donderdagavond is er een ledenvergadering waar er gesproken wordt over de toekomst van De Liervogel. Financieel gezien zit de club - die op 2 juni 1964 is opgericht - nu aan de grond.

De afgezette penningmeester wil op dit moment niet reageren.

Categorieen:
De Lier Algemeen