Archief

Pius X wil snel terug naar Leuningjes

De Poeldijkse muziekvereniging Pius X wil ten behoeve van uitvoeringen snel kunnen beschikken over de Gerbera- en/of de Rooszaal in zalencentrum De Leuningjes. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de vereniging in de collegenota over de Leuningjes niets terug te hebben gevonden over de problemen rond de concertlocaties. "Men doet voorkomen alsof dat zich de afgelopen periode vanzelf heeft opgelost. Niets is minder waar!"

Pius X huurt (nog steeds) een eigen ruimte in De Leuningjes voor repetities. Daar worden nu ook muzieklessen gegeven. Voor uitvoeringen kan echter al twee jaar geen gebruik worden gemaakt van de Gerbera- of Rooszaal, omdat die min of meer gesloopt zijn tijdens de asbestsanering.

Volgens de muziekvereniging is er echter nergens in het Westland een voor haar geschikte concertlocatie. De Naald in Naaldwijk is voor de amateurvereniging te duur en vrijwel niet beschikbaar. Er is uitgeweken naar de Voorhof in Honselersdijk, maar daar kleven qua inrichting de nodige bezwaren tegen. Bovendien is dat gebouw sinds januari niet meer beschikbaar.

Voor de Westlandse Koperdag met de Marinierskapel moest naar de Quintushal in Kwintsheul worden uitgeweken. Dat leverde niet alleen extra kosten op qua opbouw, maar ook wegens gemeentelijke leges. En de aula van de ISW-locatie in Poeldijk blijkt ook te klein en met te weinig akoestiek.

"Het noodgedwongen uitvoeringen geven op andere locaties, plus de andere onkosten als gevolg van de asbest in De Leuningjes, heeft ons in de afgelopen periode als vereniging ruim 6.000 euro gekost", schrijft Pius X. En van dat geld heeft de vereniging tot nu toe nog geen cent teruggezien.

Pius X doet een beroep op de gemeenteraad om snel een wjs besluit te nemen over De Leuningjes "en ervoor te zorgen dat voor ons zo snel mogelijk weer een concertlocatie beschikbaar komt". Dinsdag 27 juni staat de Leuningjes weer op de agenda van de gemeenteraad.