Archief

Politie gaat uit van brandstichting bij wooncomplex in Poeldijk

De politie vermoedt dat de brand bij een wooncomplex de Wittebrug in Poeldijk in de nacht van zaterdag op zondag is aangestoken. Daarom wordt er gezocht naar getuigen en camerabeelden van het incident.

Niemand raakte gewond bij de brand, wel zijn in totaal 42 appartementen onbewoonbaar verklaard. Intussen zijn bewoners ondergebracht bij hotels in de regio. Wanneer men terug naar huis mag, is nog onduidelijk. Gespecialiseerde schoonmakers zijn begonnen met het verwijderen van het roet.

In het pand hielden agenten een 19-jarige man uit De Lier aan, omdat hij het pand niet wilde verlaten en zich niet kon legitimeren. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat hij niets met de brand te maken heeft.

Een ander punt dat opvalt is dat dat er geen rookmelders in het pand hingen. Dat bevestigen burgemeester Agnes van Ardenne, de Veiligheidsregio Haaglanden en woningcorporatie Arcade. De aanwezigheid van rookmelders in het pand is volgens Arcade niet verplicht vanwege het bouwjaar. Het complex komt uit de jaren zeventig. De woningbouwvereniging zegt tegen mediapartner Omroep West wel dat ze van plan was maatregelen te nemen om de brandveiligheid te verbeteren. 'Dit doen wij voor heel ons woningbezit. De Wittebrug was als één van de eerste complexen aan de beurt. Het is dus heel vervelend dat dit nu net is gebeurd."

Tips

Wie iets gezien of gehoord heeft of camerabeelden uit de omgeving van het wooncomplex heeft, wordt verzocht om contact op te nemen met de districtsrecherche Delft-Westland via 0900-8844.