Archief

Politieke partij ONS uit Vlaardingen wil meedoen in Maassluis

Politieke partij ONS Vlaardingen wil ook in Maassluis en Schiedam een afdeling starten. Dat heeft de Vlaardingse fractievoorzitter Ron Boers desgevraagd aan de WOS laten weten. De grote winnaar van de raadsverkiezingen in Vlaardingen, die inmiddels ook in het college van de Haringstad is vertegenwoordigd, is al met een campagne gestart op sociale media.

"We zijn een partij die vier jaar lang campagne voert, vandaar dat we nu al zijn begonnen", legt Boers uit. Volgens hem is het handig om ook in andere plaatsen actief te worden om zo als lokale partij sterk te staan in overlegstructuren als de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en gezamenlijke regelingen als bijvoorbeeld Stroomopwaarts.

Er wordt inmiddels ook al gesproken met diverse mensen uit Maassluis om de partij een gezicht te geven. Maar wie dat zijn, wil Boers nog niet zeggen. Gesprekken met andere lokale partijen in Maassluis zijn er niet geweest en lijken er volgens de lokale politicus ook niet te komen: "We zijn echt een partij die het anders aanpakt. Dan is het beter om het ook zelf te doen."

Dat de partij een eigen geluid heeft, werd in de afgelopen maanden in Vlaardingen meermaals duidelijk. Politici van andere partijen omschrijven ONS als schreeuwerig en soms op de man spelend, zoals blijkt uit deze reportage van de NOS. Het is een partij die is opgericht door burgers die vinden dat de politiek te ver van de inwoners staat.

Op Facebook is ONS Maassluis sinds vorige maand actief met twee pagina's, waarbij vooral wordt geklaagd over het groenbeleid, vuil op straat en overvolle afvalbakken. Als ONS over vier jaar daadwerkelijk meedoet met de verkiezingen in Maassluis, is het naast Maassluis Belang, VSP Maassluis en Forum voor Maassluis de vierde lokale partij in de stad.

Categorieen:
Maassluis Politiek