Archief
Nel Wilkes via Facebook

Nel Wilkes via Facebook

Prachtig of lichtvervuiling? De Groote Kerk 'straalt' als nooit tevoren

De toren van de Groote Kerk in Maassluis is in de avonduren niet alleen van onderen verlicht, er komt sinds eind vorige week ook licht uit de toren. Veel inwoners in de stad is het opgevallen, zo valt op te maken uit berichten in de sociale media. En de meningen zijn nogal verdeeld.

Zo vindt de één het een prachtig gezicht, de ander hekelt het felle licht. Sommigen omschrijven het zelfs als een vuurtoren of maken grapjes over een nieuwe 'hennepkwekerij'. De toren is in elk geval een baken van licht, want ook in het uiterste westen van de stad is de beeldbepalende toren in de avonduren ineens goed te zien.

De toren heeft verlichting gekregen na overleg tussen gemeente, het college van kerkrentmeesters (kerkbestuur) en de vorige koster. "Het is als het ware een cadeautje na het weer veilig maken van de toren", laat Piet Vroon van het kerkbestuur desgevraagd weten. En het is nog energiezuinig ook, want het is LED-verlichting. De gemeente heeft de lampen betaald.

Inmiddels heeft het kerkbestuur met de technische commissie wel besloten om de lichten na 23.00 uur uit te laten gaan, zodat mensen die in de buurt van de kerk wonen, zo min mogelijk overlast ervaren van de verlichting. Tot nog toe is er slechts één persoon die bij de kerk heeft geklaagd over de felle lampen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen