Archief

Protest in Maasdijk om Honderdland fase 2

De plannen rondom Honderdland fase 2 zijn niet goed gevallen bij een aantal inwoners van Maasdijk. De bewoners onderaan de dijk vrezen luchtvervuiling door zwaar vrachtverkeer en vooral: geluidsoverlast.

Harm Horstman is een van de omwonenden die uitkijkt op het nu nog braakliggende terrein. Uiteindelijk verrijzen er bedrijfshallen en de nieuwe Honderdlandweg op het 55 hectare tellende plangebied.

De bewoners willen dat er een geluidsscherm komt tussen de al bestaande woningen en open gaten, daar waar geen bedrijfshallen staan ingetekend. Dat is anders dan het eerste plan waar de gemeente mee aankwam: een geluidsscherm van een kilometer lengte langs alle woningen.

"Dat hoeft helemaal niet", legt Horstman uit. "Wij willen een geluidsscherm op de plekken waar het nut heeft". Op de open plekken dus. De gemeente is wel bereid om bij een aantal huizen isolatie aan te brengen, maar omwonenden vrezen dat dat weinig zal uithalen.

Vanwege het hoge aantal bezwaren van omwonenden trok de Raad van State twee zittingsdagen uit. Horstman was maandag ook bij de zitting van de Raad van State en heeft daar na afloop een goed gevoel aan over gehouden.

De Raad van State doet binnen 6 tot 12 weken uitspraak.

Categorieen:
Maasdijk Economie