Archief
Ellen Snethlage

Ellen Snethlage

PvdA Midden-Delfland bezorgd over kandidaat-wethouders

PvdA Midden-Delfland is bezorgd over de portefeuilleverdeling van de kandidaat-wethouders in Midden-Delfland. Ook hebben de sociaaldemocraten bedenkingen bij de ervaring van de naar voren geschoven politici en is er commentaar op de toekomstige rol van de burgemeester in het college van burgemeester en wethouders. De partij twijfelt er nog over of de fractie tegen de aanstelling van een of meerdere van de wethouders gaat stemmen.

De PvdA vindt het raar dat CDA-wethouder Hans Horlings naast de taken die hij in het huidige college heeft, ook nog eens de zorgportefeuille van wethouder Annemiek de Goede krijgt: "Dit vinden we alleszins zorgelijk. Immers, het sociale domein gaat over de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Die dienen op zijn minst volledige aandacht te krijgen."

Tegelijk vindt de eenmansfractie dat Sonja Smit (OGP) een weinig politieke portefeuille heeft gekregen. Het zou volgens de sociaaldemocraten slechts gaan om taken die zich voornamelijk in het gemeentehuis afspelen. Nieuwkomer Wendy Renzen van de VVD krijgt zonder al te veel politieke ervaring juist een zware portefeuille (Ruimtelijke Ordening en Centrumplannen), zo vindt de PvdA.

Ten slotte stelt de partij dat de burgemeester in de verdeling van de portefeuilles lijkt te zijn overgeslagen. "Met name de interne portefeuilles van voorlichting, communicatie en personeel zijn bij uitstek taken die de burgemeester zou moeten vervullen. Ook binnen de Metropoolregio is het de juiste keuze om tussen de andere burgemeesters een burgemeester te plaatsen in plaats van, zoals nu de bedoeling is, een wethouder."

Aankomende dinsdagavond stemt de gemeenteraad over de aanstelling van de wethouders in het gemeentehuis van Midden-Delfland in Schipluiden.