Archief

PvdA wil verkeersveiligheid in Burgemeesterswijk vergroten

Kan de verkeersveiligheid in de Maassluise Burgemeesterswijk worden vergroot en kan er wat worden gedaan aan de afwatering bij het Schelvisvangerhof? Dat wil de PvdA van het college van burgemeester en wethouders weten. Daarom hebben de sociaaldemocraten schriftelijke vragen gesteld.

De PvdA wil de verkeersveiligheid vergroten door het laten aanleggen van een voetgangersoversteekplaats over de Kwartellaan tussen enerzijds de Buizerdstraat en anderzijds de Burgemeester Rippingstraat. Ook wil de partij maatregelen nemen tegen snelheidsduivels op de Kwartellaan. Verder pleit de partij voor een apart fietspad daar.

De sociaaldemocraten constateren dat het moderne rioolsysteem met waterdoorlatende verharding, zonder kolken in het wegdek, ook in het nieuwe deel van de wijk voor zeer slechte afwatering zorgt. Daardoor staat het water tot wel 25 cm hoog in straten als het Schelvisvangerhof. De fractie wil dan ook weten hoe het college ervoor gaat zorgen dat de bewoners daar zonder kaplaarzen en met droge voeten hun auto's in en uit kunnen stappen.

Spoortunnel en onkruid

Verder wijst de partij erop dat de verlichting in de spoortunnel aan het einde van de Kwartellaan wederom kapot is, wat het veiligheidsgevoel voor gebruikers niet ten goede komt. Ten slotte zou er ook naar het zeer lage waterpeil in de Kwartelsingel gekeken moeten worden en zou er iets gedaan moeten worden aan sommige slecht onderhouden voetpaden en het onkruid in delen van de wijk.

Categorieen:
Politiek