Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ralph Rousseau met A Meditation Op Hodenpijl

zo 10 dec
Ralph Rousseau met A Meditation Op Hodenpijl

Op zondag 10 december speelt Ralph Rousseau het muziekstuk A meditation van componist Tobias Hume Op Hodenpijl in Schipluiden. In het stuk komen meditatie en klassieke muziek samen.

Het muziekstuk  A meditation werd gecomponeerd  in 1605 door componist Tobias Hume. Een stuk gemaakt voor de Viola da Gamba, een instrument waarvan moderne technieken laten zien dat het bij uitstek geschikt is om de menselijke hersengolven tot rust te “wiegen” met als resultaat een staat van rust en meditatie. Ralph Rousseau is niet alleen Neerlands bekendste ambassadeur van het zevensnarige instrumen ‘de Viola da Gamba’ en gepromoveerd natuurkundige, maar beoefent ook al 25 jaar dagelijks meditatie en t’ai chi. Tijdens dit concert laat hij al deze aspecten samenkomen.
Rousseau groeide razendsnel uit tot de meest prominente Nederlandse ambassadeur van de Viola da Gamba. Zijn CD  ‘Chansons d’amour’ werd bekroond met de Edison Klassiek Publieksprijs.
Het is mogelijk om het concert zittend op een stoel mee te maken of op een matje. (matje, deken of kussen zelf meenemen).
 
Locatie: Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20/22, Schipluiden
Tijd: 12.00 uur
Prijs: € 15,00
Kaarten: www.ophodenpijl.nl

Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS