Archief
Bram zocht steun bij DWH - Google Maps

Bram zocht steun bij DWH - Google Maps

Reactie op wegpesten student: "Verzonnen en misverstanden"

Het valt niet mee om een weerwoord te krijgen van huisgenoten in Schipluiden die medestudent Bram Tielen zouden hebben weggepest. Vlak voordat de voordeur min of meer wordt dichtgegooid, roept een bewoner: "Er zijn gewoon allemaal dingen verzonnen en misverstanden". Het verhaal van Bram is inmiddels al ruim vijfduizend keer gedeeld op Facebook.

De Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) was al in een vroeg stadium op de hoogte van de moeilijke situatie waarin Tielen zich bevond, laat voorzitter Bram van Meurs desgevraagd weten. "Afgelopen september werd hij lid van een zogenaamde Kennismakingsgroep, waarin wij onder andere nieuwe studenten vertrouwd maken met elkaar en de verschillende aspecten van het leven als LHBT-er (LHBT = lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders - red.)."

"Nog een lange weg te gaan"

Tijdens deze bijeenkomsten kwamen de problemen van Bram met enige regelmaat naar voren. "Ik heb zelf naar aanleiding daarvan al langer en regelmatig contact met Bram", zegt Van Meurs. "Wij hebben Bram zo goed als mogelijk geprobeerd te steunen in deze moeilijke periode."

Hij vervolgt: "Wat hem is overkomen, is verschrikkelijk en onacceptabel. De ervaringen met zijn huisgenoten tonen des te meer aan, dat ook in ons land de LHBT-emancipatie nog een lange weg te gaan heeft. Te snel en te vaak wordt gedacht dat het in Nederland allemaal wel prima gaat. Zoals uit de ervaringen van Bram blijkt, komt discriminatie en pesten nog steeds voor. Intensieve voorlichting op (middelbare) scholen en zichtbare activiteiten tijdens de introductieweek van de TU en in het kader van Coming Out Day zijn belangrijke instrumenten om hier wat tegen te doen."

Burgemeester Rodenburg

In zijn maandag geplaatste weekboek op internet, gaat burgemeester Arnoud Rodenburg nog even door op de afkeurende tweet die hij zondag plaatste. "Ik wil de komende week graag eens met de huisgenoten praten. Achtergronden zijn altijd nodig om tot een completer beeld te komen", aldus Rodenburg.

Categorieen:
Algemeen