Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Reageren op vervoerplannen Midden-Delfland

De gemeente Midden-Delfland stelt inwoners in de gelegenheid te reageren op de vervoerplannen van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Daarin staan voorstellen om de dienstregeling voor het openbaar vervoer in de regio voor 2018 aan te passen.

Het openbaar vervoer gaat op de schop vanwege de komst van de metro op de Hoekse Lijn. Omdat de metro vaker en sneller rijdt dan de trein worden de reistijden korter. Verwacht wordt dat reizigers hierdoor andere routes nemen. De vervoerders passen hun dienstregeling hierop aan.

In de plannen komt onder meer naar voren, dat buslijn 32 (Naaldwijk-Delft) na de realisatie van de Zuidhoornseweg en de Reinier de Graafweg via de Zuidhoornseweg zal rijden. De halte Schoolstraat (Stanislas College) is daardoor de enige halte in Den Hoorn. Buslijn 36 (Den Haag-Maasland-Schiedam) zal in de spits en in de avonduren vaker rijden. Daarnaast komt buslijn 226 (Schiedam Centrum - Maasland - Maassluis Steendijkpolder) geheel te vervallen.

Tot en met 8 februari a.s. kan een reactie worden gegeven op de voorstellen. De gemeente zegt redelijke voorstellen zoveel mogelijk in de gemeentelijke zienswijze te zullen verwerken. Tijdens de commissievergadering van 14 februari wordt het concept van die zienswijze besproken met de raad.