Archief
Bas Booister

Bas Booister

Reparatie van wegen in Maassluis is begonnen

De asfaltwegen in Maassluis worden sinds deze week gerepareerd. De eerste gaten die deze winter zijn ontstaan, bijvoorbeeld aan de Westlandseweg, zijn inmiddels al opgevuld. En dat zal voor veel automobilisten fijn zijn, want rijden over bijvoorbeeld de Industrieweg of de Kwartellaan kan door de gaten flink hobbelig verlopen.

Volgens de gemeente was de afgelopen strenge winter niet goed voor de wegen in Maassluis. De gemeente stelt dat de schade dan ook aanzienlijk groter is dan in de twee voorgaande winters. Eerder waren de 'rotte plekken' al met witte verf omlijst, zodat de reparateurs makkelijk kunnen zien waar ze moeten zijn.

De plekken worden volgens de gemeente degelijk aangepakt. Zo moet er 4 tot 5 centimeter van het wegdek worden gefreesd, waarna er een nieuwe toplaag op wordt aangebracht. Het kan zijn dat er daarom ook stukken weg voor een korte tijdsduur worden afgezet.

Toch is het niet zo dat alleen de afgelopen winter een aanslag heeft gepleegd op de kwaliteit van het wegdek. Zo blijkt uit Google Streetview dat de asfaltlaag op bijvoorbeeld de Industrieweg en de Kwartellaan ook al in de zomer van 2017 aangetast was.

Wethouder Pleijsier stelde eerder al dat er grootschalig onderhoud moet plaatsvinden: "Dat is niet een probleem van volgend jaar, maar het is zeker iets wat binnen nu en vijf jaar gaat spelen." En daar komen aanzienlijke kosten bij kijken. Het is aan de toekomstige wethouder van verkeer (Fred Voskamp) en de nieuwe gemeenteraad om zich over dit probleem te buigen.

Categorieen:
Maassluis Politiek