Vincent Grimbergen

Rugby: Hookers verliezen van directe concurrent

De mannen van rugbyclub The Hookers hebben zaterdagmiddag de zeer belangrijke wedstrijd tegen DSR-C verloren. Op het eigen complex aan de Rondgang in Hoek van Holland werd het 13-23 in het voordeel van de Delftse studenten, die net als de Hoekenezen vechten tegen degradatie uit de ereklasse.

De Delftenaren kwamen goed uit de startblokken en pakten al snel een 0-5 voorsprong. Na bijna tien minuten wedstrijd zetten The Hookers de zaak recht en kwamen zij op 7-5. Maar vervolgens kregen The Hookers een koekje van eigen deeg (try plus een conversie) en werd het 7-12.

Door een benutte penaltykick verkleinden de Hoekenezen de achterstand tot 10-12. Maar ook de Delftenaren kregen een dergelijke scoringskans en deze leverde eveneens succes op: 10-15.

The Hookers moesten na rust Rein Mostert missen wegens een blessure. Het spel golfde heen en weer. Nadat DSR-C was uitgelopen naar 10-18 konden The Hookers iets terug doen: 13-18. Maar in de slotfase sloegen de studenten de bodem uit alle Hoekse hoop door naar 13-23 uit te lopen, wat tevens de eindstand betekende.