Archief
Dr Jost Hindersmann

Dr Jost Hindersmann

Schrijver Maarten 't Hart wint J.M.A. Biesheuvelprijs

Schrijver Maarten 't Hart is zondag onderscheiden met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Dat meldt mediapartner Omroep West. De schrijver, die een groot deel van zijn leven in Maassluis heeft gewoond kreeg de prijs voor zijn bundel De Moeder van Ikabod. Ook in dat boek komt Maassluis regelmatig naar voren. Nu woont 't Hart in Warmond.

De J.M.A Biesheuvelprijs is in het leven geroepen om 'het korte verhaal de status te geven die het verdient' en te laten zien dat het een 'volwaardig, prachtig genre is'. , De prijs werd voor de derde keer uitgereikt. De jury van de prijs roemt het 'aanstekelijke schrijfplezier' en de 'ongeƫvenaarde stijl' van de 72-jarige 't Hart. Kleurrijke personages en subtiele excentriciteit sporen de lezer voortdurend aan om door te lezen, aldus de uitreikers van de literaire onderscheiding.

Op de shortlist stonden ook A.H.J. Dautzenberg, Bertram Koeleman, A.N. Ryst en Kira Wuck. Alle genomineerden krijgen een schrijfweekend in de Noord-Hollandse polder aangeboden. Als winnaar won Maarten 't Hart daarnaast ruim 5000 euro. Het prijzengeld is met crowdfunding opgehaald. De naar schrijver Maarten Biesheuvel vernoemde prijs werd zondag uitgereikt in Amsterdam.

Categorieen:
Maassluis Cultuur