Archief

Sinterklaaswens van Wateringse Joop is vervuld

Zijn verlanglijstje in de schoen voor Sinterklaas heeft succes gehad voor Wateringer Joop van Asten. Compleet met winterpenen voor het paard, plaatste hij in november zijn open sollicitatie bij de schoen. De foto van dit tafereel kreeg veel aandacht op Facebook en Joop kon maandag opgetogen melden dat hij een baan heeft.

Per 8 januari gaat hij aan de slag bij transportbedrijf Cargoboss in Maasdijk. Daardoor kan de 53-jarige Wateringer weer gaan werken in de branche waarin hij ruim 25 jaar als transportplanner actief was, voordat hij in september zijn baan kwijtraakte.

Sindsdien stuurde hij vijftien sollicitatiebrieven, maar zonder resultaat. "Ik ben het helemaal zat om weer afwijzingen te krijgen en te horen dat ik te oud ben", vertelde hij eind november. Zijn vrouw en hij kwamen op het idee om een baan op zijn Sinterklaas-verlanglijstje te zetten en dit te delen op Facebook.



'Lekker in beweging'

Het pakte goed uit, want zijn bericht werd binnen de kortste keren ruim 22.000 keer gedeeld en Van Asten kreeg honderden reacties. Daartussen zaten naast vacaturetips ook uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken. "Ik ben nu alles aan het uitfilteren. Ik heb deze week zes gesprekken", zei de blije Wateringer toen al hoopvol.