Archief

Snelheidsduivel uit Maassluis in gestolen auto aangehouden

Een gestolen auto uit Maassluis is dinsdagavond teruggevonden door agressief en onveilig rijgedrag van een 30-jarige Maassluizer. De bestuurder, die 187 kilometer per uur reed op de A29 bij Barendrecht (waar 100 is toegestaan) is samen met een 32-jarige bijrijder uit Schiedam door de politie aangehouden.

De bestuurder negeerde stoptekens van de politie en ging er rond 21.00 uur met hoge snelheid vandoor. Hij nam hierbij meerdere afslagen, onder meer bij Numansdorp en Oud Beijerland, en haalde gevaarlijke capriolen uit met soms snelheden van 200 kilometer per uur.

Op de N217 richting 's-Gravendeel reed de politie met meerdere voertuigen achter hem aan. Met twee lekke banden, ging de snelheid van de auto weer naar normale proporties. In 's Gravendeel konden politiemensen de auto klemrijden. De bijrijder werd direct aangehouden, de bestuurder na een achtervolging te voet.

De auto bleek dinsdag gestolen te zijn in Maassluis. Het tweetal is gearresteerd voor heling. De 30-jarige automobilist wordt aangeklaagd voor gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie onderzoekt nog de rol van het tweetal bij de diefstal van de auto.

Categorieen:
Maassluis 112